Αγγλία- Σκωτία 3-0

Η Αγγλία πέτυχε 3 γκολ με κεφαλιές, συνέτριψε την Σκωτία με 3-0 στον «εμφύλιο» του Ηνωμένου Βασιλείου και παρέμεινε στην κορυφή του 6ου ομίλου των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου του 2018.

Θα έπρεπε, θεωρητικά, να το ξέρουν και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι- άλλωστε, τύποις τουλάχιστον, είναι… συγγενείς: κάθε φορά που οι Άγγλοι βρίσκουν απέναντί τους την Σκωτία φροντίζουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα τους με τον ίδιο τρόπο ξανά και ξανά και ξανά.

Ωστόσο, σε ακόμα ένα «οικογενειακό» παιχνίδι εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Σκωτσέζοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους και το πλήρωσαν πάρα πολύ ακριβά: γκολ με κεφαλιά ο Στάριτζ στο 24΄, εκ νέου κεφαλιά ο Λαλάνα στο 50΄, το κακό για τους φιλοξενούμενους τρίτωσε με τον Κέιχιλ στο 61΄- ναι, ακριβώς: κεφαλιά.

 

Κάπως έτσι ο αριθμός των γκολ με header- που λένε κι εκεί στο Νησί- των Άγγλων ανέβηκε στα 7 στα τελευταία 8 ματς κόντρα στην Σκωτία και ακόμα ένα τρίποντο προστέθηκε στο σακούλι της.

Η κορυφή, με 10 βαθμούς, ανήκει στα «Λιοντάρια», την στιγμή που η ομάδα του Γκόρντον Στράχαν βρίσκεται μία θέση πάνω από τη ουραγό Μάλτα στον 6ο όμιλο.

Πώς λέμε Βρετανικοί βίοι αντίθετοι;

Αυτό.

 

loading...