Αποστολίδης: «Ο Ίβιτς έπρεπε να τελειώσει το θέμα με τον Τζαβέλλα εσωτερικά»

Διαβάστε το άρθρο για λεπτομέρειες

Με τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Βλάνταν Ίβιτς το περιστατικό με τον Τζαβέλλα, διαφώνησε ο Κούλης Αποστολίδης που τόνισε στον ΣΠΟΡ FM ότι το θέμα στον ΠΑΟΚ έπρεπε να τελειώσει εσωτερικά.

Την άποψη του για το πως έπρεπε να διαχειριστεί ο Βλάνταν Ίβιτς το ζήτημα με τον Τζαβέλλα, εξέφρασε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης.

Πάντως, η άποψη του είναι ότι μπορεί μέσα από το περιστατικό αυτό, να ισχυροποιηθεί η ομάδα, ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά:

Για όσα γίνονται στον ΠΑΟΚ: «Είναι δυσάρεστα όσα γίνονται, αλλά θα μπορούσε να είχε γίνει η ίδια διαδικασία χωρίς να επικοινωνηθεί έτσι δημόσια. Η άποψη μου, χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες, είναι ότι προπονητής έπρεπε να εξαντλήσει την επικοινωνία του με τον τεχνικό διευθυντή και με τον πρόεδρο, τον κ. Σαββίδη και να θέσει τα θέματα εσωτερικά, να πάρει μια απόφαση και να λάβει όλα τα μέτρα. Αν δεν τον στήριζαν οι από πάνω του, τότε έπρεπε να κάνει γνωστή την παραίτηση του και μετά να δώσει εξηγήσεις σε μια συνέντευξη και για να πει τις θέσεις σου. Δεν ξέρω όμως τις λεπτομέρειες για να είμαι απόλυτος»

Για τον Τζαβέλλα: «Η ανανέωση με τον Τζαβέλλα είναι ένας επιπλέον λόγος που έπρεπε να τελειώσει εσωτερικά το θέμα. Έχει ανοίξει μια συζήτηση για τον ΠΑΟΚ και σίγουρα αυτό είναι πλήγμα για την ομάδα. Ευχή μου είναι από αυτή την ταλαιπωρία να βγει κάτι καλό και κάτι θετικό και να αποδειχθεί εποικοδομητικό για την ομάδα στην πράξη».

Για τον ΊΒιτς: «Τα πράγματα είναι δύσκολα για τον προπονητή. Το αφεντικό στα αποδυτήρια που είναι ο προπονητής, πρέπει να έχει το βασικό στοιχείο της εμπειρίας και της προϋπηρεσίας για να διαχειριστεί αυτές τις καταστάσεις, κάτι που δεν έχει ο Ίβιτς. Είναι όμως έξυπνος, οπότε για να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, θεωρώ ότι έχει κάποιο λόγο που μόνο εκείνος μπορεί να γνωρίζει»

Για την επιλογή Σαββίδη: «Όσον αφορά την απόφαση του να αφήσει στα στελέχη, τον Μίχελ και τον Ίβιτς να το διαχειριστούν το ζήτημα είναι θετικό. Δεν το έκανε στο παρελθόν σε θέματα μικρότερης σημασίας και αυτό ήταν λάθος. Για μένα είναι θετικό να εμπιστεύεται τα στελέχη του. Τώρα θεωρώ ότι δεν υπάρχει «ντρέπομαι» να πάω στο γήπεδο, αλλά πως το χειρίζομαι και τι λύσεις δίνω. Δεν έχει σύνδεση με τη λειτουργία της ΠΑΕ το συγκεκριμένο συναισθηματικό σχόλιο. Ο Σαββίδης λειτουργεί διαφορετικά σε πολλές περιπτώσεις. Πρέπει να τον φωτίσει ο Θεός να λειτουργεί τεχνοκρατικά και με βάση το συναίσθημα».

Για το τι εννοούσε ο Ίβιτς: «Αυτό που είπε ο Ίβιτς είναι ότι οι παίκτες δεν ήθελαν εκείνον σαν προπονητή και όχι ότι ήθελαν να «τρυπήσουν» την ομάδα. Όταν κάποιος παίκτης δεν δίνει τα πάντα στο γήπεδο, βλάπτει και την ομάδα».