«Για αυτό υπέγραψα τριετές με τον Παναθηναϊκό Superfoods»

Η εκτίμηση που έδειξε η διοίκηση προς το πρόσωπό του και το πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε από τον Παναθηναϊκό Superfoods ήταν οι κύριες αιτίες, που οδήγησαν τον Τσάβι Πασκουάλ να πει το «ναι» στους «πράσινους», όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός στο «encestando.es».

Ο Καταλανός τεχνικός μίλησε επίσης ιδιαίτερα για την περίπτωση απόκτησης ακόμα ενός γκαρντ μετά το «ναυάγιο» της υπόθεσης του Πόποβιτς, αλλά και για τον Γιάννη Μπουρούση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τσάβι Πασκουάλ:

«Ήμουν έτοιμος όταν έγιναν οι επαφές. Δεν είναι συνηθισμένο να γίνονται τόσο σύντομα αλλαγές και δεν περίμενα να με καλέσουν τόσο σύντομα από ένα τόσο μεγάλο κλαμπ, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Τα πράγματα έγιναν με αυτόν τον τρόπο, με κάλεσαν και «ζύγισα» την πρότασή τους. Συζητήσαμε για πολλά θέματα και είπα το «ναι» όταν κατάλαβα πως με εκτιμούν πολύ. Η ιδέα μου είναι να δημιουργήσω ένα πρότζεκτ, το οποίο ακόμα θέλει δουλειά. Γι’ αυτό υπογράψαμε για τρία χρόνια».

Για τον Μπουρούση: «Πρέπει να πάμε τα πράγματα σιγά – σιγά. Από την ημέρα που έφτασα έχουμε μιλήσει μαζί του και τον έχουμε βοηθήσει να κάνει ένα βήμα προς τα μπροστά. Στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος έκανε ένα άλμα και είμαστε σίγουροι πως θα είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς».

Για την προσπάθεια μεταγραφής του Πόποβιτς και αν τελικά θα αποκτηθεί άλλος στη θέση των γκαρντ: «Ποτέ δεν μπορείς να πεις πως κάτι έχει «κλείσει». Κοιτάζουμε τα πράγματα, αλλά δεν βιαζόμαστε. Θα θέλαμε μόνο έναν παίκτη που θα έρθει και θα μας δώσει ώθηση σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού».

Για το πώς τον έχουν υποδεχθεί οι παίκτες: «Η υποδοχή τους ήταν πολύ καλή. Υπήρχε λογική ανησυχία μετά την αλλαγή προπονητή, αλλά όλοι ήθελαν να δουλέψουν, να προπονηθούν και να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία μου. Προσπαθήσαμε να πάρουμε πλεονέκτημα από τα βασικά στοιχεία της δουλειάς που ήδη είχαν κάνει τους προηγούμενους μήνες και τα τροοποιούμε τώρα. Δεν είναι εύκολο να έχεις να προετοιμάσεις τόσα πράγματα. Επίσης, δεν έχουμε ένα ρόστερ 13-14 παικτών, όπως άλλες ομάδες. Προσπαθούμε να δώσουμε λεπτά στους νεαρούς παίκτες μας και να τους κάνουμε πιο δυνατούς».

Για τις νίκες στην Euroleague και τις αλλαγές στον θεσμό, είπε: «Είμαστε χαρούμενοι, έχουμε κάνει μόνο μία ήττα μέχρι στιγμής και είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι ξεκάθαρο πως μπορούμε να βελτιώσουμε πράγματα, όπως και κάθε άλλη ομάδα.

Υπάρχει ανησυχία για την ετοιμότητα των παικτών και τους τραυματισμούς. Οι απαιτήσεις από εκείνους είναι τεράστιες. Από την άλλη, δεν είναι εύκολο να προετοιμάσεις δύο ματς σε μία εβδομάδα, με ένα ταξίδι ενδιάμεσα. Εμείς θα ταξιδέψουμε στην Μαδρίτη και ύστερα από δύο μέρες θα υποδεχθούμε τον Ολυμπιακό. Τη Δευτέρα παίζουμε με τον Άρη στην Α1, ο οποίος δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος. Έχουμε μπροστά μας μια περίπλοκη εβδομάδα, οπότε μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε συνεχόμενα παιχνίδια».

loading...