Κόντρα και διαφωνία «μεγάλων» και «μικρών» για τα τηλεοπτικά έσοδα

Ρήξη ανάμεσα στους «μικρούς» και τους «μεγάλους» της Super League υπάρχει με αφορμή την κατανομή των χρημάτων που προκύπτουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Στο τελευταίο ΔΣ του συνεταιρισμού πέρασε με ψήφους 13-3, έπειτα από πρόταση του Αλέξη Κούγια η ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων ώστε να γίνει από 60% βάσει εμπορικότητας και 40% βάσει βαθμολογίας σε 50-50.Η αλλαγή αυτή ήταν επιθυμία των «μικρών» προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά που χάνουν από την έλλειψη εμπορικότητας.

Από τους 4 «μεγάλους» καταψήφισαν οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, οι οποίοι χθες και σήμερα έστειλαν επιστολές τόσο στη Super League όσο και στις υπόλοιπες ΠΑΕ, σημειώνοντας ότι διαφωνούν με την απόφαση, η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς δεν υπήρξε ομοφωνία.

Στην επιστολή του το «τριφύλλι» χαρακτηρίζει έκνομη την απόφαση και δηλώνει αρνητικό στην αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, ενώ οι Πειραιώτες υποστηρίζουν ότι δεν πληρούνται οι συνθήκες για την αναδιανομή των εσόδων. Στο ίδιο μήκος ήταν και η επιστολή του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ κρατά διαφορετική στάση επειδή τα χρήματα που θα έχανε από την αναδιανομή είναι λιγότερα.

loading...