Τι είχες ΠΑΟΚ; Τι είχα πάντα!(Σχόλιο)

Σοβαρές εξελίξεις αναμένονται στον ΠΑΟΚ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήται αυτή τη στιγμή στο γήπεδο της Τούμπας, κρίνεται το μέλλον όχι του Ίβιτς, ούτε κάποιον παικτών. Αλλά του ίδιου του ΠΑΟΚ.

Μετά την ¨εκρηξη» του Ίβιτς στη συνέντευξη τύπου έγινε ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Όσα είπε ο Ίβιτς είναι πρωτάκουστα. Έκανε λόγο για παίκτες που εσκεμμένα παίζουν άσχημα, για προσπάθεια μερικών να τον διώξουν, άφησε υπόνοιες πως κάποιο άλλοι του υπαγορεύουν την εντεκάδα, αν και στη συνέχεια το πήρε πίσω, και έδωσε ουσιαστικά ένα τελεσίγραφο:» Εγώ ή όσοι δεν αποδίδουν»

Και ναι, η εύκολη λύση είναι να φύγει ο Ίβιτς. Δεν είναι άλλωστε λίγοι που τόσο αφελώς λένε:»Πόσο ακόμα θα πληρώσουμε τα μαθήματα προπονητικής του Ίβιτς». Βέβαια γρήγορα λησμονούν όλοι αυτοί, πως ο Ίβιτς ήταν αυτός που ανέλαβε την ομάδα στο τέλος της σεζόν πέρυσι και «έσωσε» τη χρονιά για τον ΠΑΟΚ, ο Ίβιτς ήταν αυτός που έβγαλε τον ΠΑΟΚ πρώτο στα playoff, ο Ίβιτς είναι αυτός που έχει κάνει τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος από τους αντιπάλους του σχεδόν σε κάθε παιχνίδι φέτος, αν και δε του «βγήκε» κάθε φορά, και τέλος ο Ίβιτς ήταν αυτός που πήρε την τεράστια νίκη κόντρα στην Φιορεντίνα πριν 4 μέρες.

Αλλά βέβαια του λείπει η εμπειρία. Για αυτό δε κάνει για τον ΠΑΟΚ λένε . Δε μπορεί! Όμως και ο Κορακάκης είναι σχεδόν η ίδια περίπτωση με τον Ίβιτς. Αλλα σήμερα έφυγε από την Τούμπα με το διπλό. Είναι τόσο καλύτερος προπονητής; Ή μήπως ήταν θέμα θέλησης;

Γιατι στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ σαν να παραδόθηκε. Μια μικρή αναλαμπή στο τρίτο γκολ και μετά το χάος. Και εξάλλου πόσοι ήταν αυτοί που είδαν σήμερα μία κακή τακτική αντιμετώπιση του παιχνιδιού και όχι εγκληματικά ατομικά λάθη, που παίκτες του επιπέδου του ΠΑΟΚ είναι ανπίτρεπτο να κάνουν;

Όμως πόσοι άκουσαν πραγματικά όσα είπε σήμερα ο Ίβιτς;Ενημέρωσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ για το ποιά είναι η κατάσταση στη ομάδα. Και το ίδιο θέλει να κάνει και στον πρόεδρο της ομάδας. Να του πει όλα όσα δε γνωρίζει αλλά πρέπει να ξέρει. Γιατί αν κάποιος μπορεί να αλλάξει την κατάσταση αυτός φυσικά και είναι ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα αυτό που έκανε ο Ίβιτς είναι κάτι πρωτογνωρο για όλους μας. Βγήκε και είπε τα πράγματα έτσι όπως είναι! Χωρίς υπεκφυγές και ψευτοευγένειες. Και δε ξέρω πως το είδαν κάποιοι, αλλά φαντάζομαι κάθε οπαδός της ομάδας ένιωσε περήφανος, όσο μπορούσε να είναι βέβαια σήμερα, που η ομάδα έχει έναν προπονητή που δε φοβάται για τη θέση του, αλλά παλεύει για το καλό της ομάδας.

Και αν όσα είπε ο Ίβιτς είναι αλήθεια, τότε ο Ιβάν Σαββίδης έχει μπροστά του δύο επιλογές. Η μία είναι να ακολουθηθεί η γνωστη τακτική. Ο Ίβιτς να φύγει και ας βρει τον τρόπο ο επόμενος. Αυτή είναι η εύκολη.

Η άλλη όμως είναι η δύσκολη. Να υπάρξει φανερή και ουσιαστική στήριξη στον προπονητή από τη διοίκηση. Να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά για την οποία τον εμπιστεύτικαν αρχικά ακόμα και αν τελικά αποδειχθεί λάθος. Και όσοι διαφωνουν με αυτό να πάνε σπίτια τους! Έτσι όμως θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να «μεγαλώσει» και να έχει τις επιτυχίες που τόσο θέλει ο λαός του και άλλο τόσο τις αξίζει!

Και επειδή κάποιες φορές οι οπαδοί τα λένε καλύτερα, το σύνθημα που τόσο εκνευρισμένοι φώναζαν σήμερα μάλλον είναι πιο εύστοχο από ποτέ. Γιατί «βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα…»!!!

 

loading...