Και οι πρόσφυγες της Μαγνησίας δίπλα στην ΑΕΚ για το γήπεδο

Ένα ακόμη προσφυγικό σωματείο, η Ένωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας, τάχθηκε στο πλευρό της ΑΕΚ στη μάχη που δίνει για το δικό της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ολοένα και αυξάνονται οι σύμμαχοι της ΑΕΚ στην προσπάθειά της να αποκτήσει το δικό της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν προ ημερών πάνω από 60 προσφυγικά σωματεία, στη λίστα προστέθηκε ένα ακόμη, η Ένωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας. Η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Η Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας συμπαρίσταται στο αίτημα της προσφυγικής ομάδας της ΑΕΚ, ώστε να δοθεί άδεια ανέγερσης του νέου γηπέδου της στην θέση του πρώτου και ιστορικού στην προσφυγική Νέα Φιλαδέλφεια.

Στον συνοικισμό αυτόν, που ίδρυσαν οι πρόσφυγες παππούδες μας το 1922, είναι τιμή και απαιτείται να επαναλειτουργήσει το γήπεδο της ΑΕΚ και μαζί με αυτό το Μουσείο ολόκληρου του Μικρασιατικού χώρου (Πόντος, Μ. Ασία, Καππαδοκία, Ιωνία κλπ).

Η παρεμπόδιση λειτουργίας μιας τέτοιας πολιτιστικής κυψέλης προσφοράς, όπως το συγκεκριμένο μουσείο, που έχει σκοπό την διατήρηση, διάσωση και διάδοση στις νεότερες γενιές του πολιτισμού του Μικρασιατικού χώρου, ανατρέπει την διακαή επιθυμία των ιδρυτών των προσφυγικών συνοικισμών μας, για την διατήρηση της Μνήμης των Αλησμόνητων Πατρίδων μας».