Πληρωμένα προγνωστικά στο στοίχημα – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Είναι γνωστό πως σε περιόδους κρίσης ο τζόγος αυξάνεται. Είναι επίσης γνωστό πως τα κέρδη που μπορεί να υπάρξουν από τα τυχερά παιχνίδια εξιτάρουν τους παίκτες. Δυστυχώς, στο ίντερνετ υπάρχουν πολλοί επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται την δύσκολη κατάσταση κάποιων συνανθρώπων μας και τους προσεγγίζουν για να τους προσφέρουν προγνωστικά επί πληρωμή. Στο livestoixima.gr λαμβάνουμε πολλά μηνύματα για τέτοιες περιπτώσεις. Στο παρακάτω άρθρο σας ενημερώνουμε για το τι πρέπει να προσέξετε όταν σας προσφέρουν προγνωστικά στοιχήματος επί πληρωμή και πως θα ξεχωρίσετε τους απατεώνες από τους ανθρώπους που μπορούν πραγματικά να σας προσφέρουν καλά και έγκυρα προγνωστικά.

Όπως είπαμε και πιο πάνω τα κέρδη που μπορεί να φέρει το στοίχημα εξιτάρουν τους παίκτες. Είναι πολλοί αυτοί που προσπάθησαν να κάνουν το στοίχημα επάγγελμα, ωστόσο μετά από αρκετό χαμένο χρόνο και χρήμα, ψάχνουν ένα τρόπο για να διορθώσουν την ζημιά.  Είναι το σημείο που καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και ψάχνουν να βρουν βοήθεια από αλλού. Το πιο συνηθισμένο… μονοπάτι που παίρνουν είναι τα betting sites με stoixima prognostika που μπορούν γρήγορα να αποφέρουν κέρδος.  Διαφημίσεις στο Facebook και websites με μότο όπως «στημένα παιχνίδια μόνο εδώ» εμφανίζονται καθημερινά και ισχυρίζονται πως έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για»άχαστα παιχνίδια». Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ή οι tipsters είναι σπουδαίοι στα προγνωστικά και έχουν «πάρα πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο».

Μην τους αφήνετε να σας κοροϊδεύουν. Το 99% από αυτά τα site κλείνει μερικούς μήνες μετά και οι ίδιοι τύποι ανοίγουν ένα άλλο με νέο όνομα. Τα πολύ υψηλά Yield (40%-50%) είναι ψεύτικα, ενώ επίσης μην παρασύρεστε από διάφορες προσφορές και εκπτώσεις που κάνουν. Ενα πολύ συνηθισμένο τρικ των site αυτών, είναι ότι υπόσχονται πως έχουν πληροφορίες για στημένο ματς σε μικρότερες λίγκες χωρών την Ανατολικής Ευρώπης ή των Βαλκανίων. Τα στοιχήματα είναι συνήθως ακριβές σκορ και ημίχρονα-τελικά, στοιχήματα δηλαδή που έχουν πάρα πολύ μεγάλες αποδόσεις. Τώρα βέβαια εδώ προκύπτει το ερώτημα: Γιατί δεν τα ποντάρουν οι ίδιοι και να αποκτήσουν εύκολα μια περιουσία; Γιατί δίνουν την πληροφορία για ένα τόσο μικρό ποσό; Είναι λίγο οξύμωρο, να βλέπεις ανθρώπους να ζητούν συνδρομή 20 και 30€, ενώ στο ίδιο site υπόσχονται πως με τα προγνωστικά τους οι παίκτες κερδίζουν χιλιάδες ευρώ.

Πως θα ελέγξετε αν τα site είναι απάτη

  • Ο χρόνος λειτουργίας του site. Όπως είπαμε site αυτού του είδους κλείνουν και ανοίγουν κάθε μήνα. Αν το site είναι καινούριο, τότε είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για απάτη. Μπορείτε να δείτε το ιστορικό ενός site από το web archive.
  • Αν το Yield είναι μεγαλύτερο από 30%. Είναι λίγοι οι καλοί tipster και αυτοί σπάνια ξεπερνούν το 10%.
  • Αναλύστε το ιστορικό στοιχημάτων. Αν ο tipster δεν είχε ούτε μία φορά ένα σερί με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα ή κλείνει κάθε μήνα με θετικό τότε το ενδεχέμενο απάτη είναι πάρα πολύ υψηλό. Σκεφτείτε πως ακόμα και οι καλύτεροι tipsters δεν μπορούν να αποφύγουν τα άσχημα σερί.
  • Τα έμπιστα site  φροντίσουν τους πελάτες τους. Αν έχουν άσχημα αποτελέσματα για κάποιο συγκεκριμένο διάστημα τους επιστρέφουν τα χρήματα. Να ελέγχεται πάντα τους όρους των site που επισκέπτεστε.
  • Ένα καλό site αναφέρει πληροφοριες για τους tipster. Αν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους συντάκτες, τότε είναι προτιμότερο να αποχωρήσετε από το site.
  • Ψάξτε για σχόλια και κριτικές άλλων παικτών. Δεν υπάρχει καλύτερος κριτής για ένα site ή μια υπηρεσία από αυτούς που το έχουν ήδη χρησιμοποιήσει

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως δεν είναι δυνατό να είστε 100% σίγουροι εάν ένα site προγνωστικών είναι αξιόπιστο ή όχι. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να πάρετε προληπτικά μέτρα για να αποφύγετε την απάτη. Υπάρχουν site με δωρεάν προγνωστικά και ανθρώπους που κάνουν εξαιρετικό ρεπορτάζ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσετε προγνωστικά. Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα, να μελετήσετε και να βελτιωθείτε ως παίκτης. Αν εμείς οι ίδιοι δεν φροντίσουμε για τον εαυτό μας, τότε ποιος θα το κάνει;