Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου!

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – ΑΕΚ είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για πρώτη φορά μετά από 68 χρόνια οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου βρέθηκαν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ντέρμπι, λοιπόν, σε αυτή τη φάση με τα πρώτα παιχνίδια να διεξάγονται σε Λεωφόρο και «Καραϊσκάκης» και τους επαναληπτικούς σε Τούμπα και ΟΑΚΑ.

Στα αξιοσημείωτα ότι τα ζευγάρια είναι τα ίδια όπως και το 1949!

Οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών θα διεξαχθούν στις 12-13 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 26-27 του ίδιου μήνα. Ο τελικός θα γίνει στις 6 Μαΐου.

«Οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο, την κατάκτηση του κυπέλλου. Νομίζω ότι θα γίνουν δύο πολύ καλά παιχνίδια σε κόσμια ατμόσφαιρα και ο καλύτερος θα προκριθεί. Η μία ομάδα ξέρει την άλλη. Μέσα σε είκοσι ημέρες θα παίξουν τρία παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα πρωταθλήματος. Προσωπικά δεν ήθελα τον ΠΑΟΚ, αλλά τον Ολυμπιακό. Είναι δύο καλές ομάδες, ελπίζω να παρουσιάσουμε καλό θέαμα» τόνισε μετά την κλήρωση ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

«Με όποιον κι αν κληρωνόμασταν θα ήταν το ίδιο. Έτσι κι αλλιώς είναι τρία παιχνίδια για να πάρουμε το Κύπελλο. Θεωρώ ότι μπορούμε να προκριθούμε και να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα μιλήσουμε και με τον κύριο Βρύζα για να να δούμε την έδρα του τελικού, καθώς το ΟΑΚΑ είναι η έδρα της ΑΕΚ. Δεν μας ενδιέφερε ο αντίπαλος, ήρθε η ώρα να πάρουμε το Κύπελλο» ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος.

«Περιμένουμε να δούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ωραία παιχνίδια και να περάσουν οι καλύτερες ομάδες» τόνισε ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο τελικός να μην γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο αν περάσει η ΑΕΚ. «Η απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη» σχολίασε χαρακτηριστικά.