Πρόταση κυβέρνησης σε Βασιλόπουλο για να πει το «ναι» για το γήπεδο

Έτοιμη να ικανοποιήσει κάποια από τα βασικά αιτήματα του Άρη Βασιλόπουλου για να άρει τις αντιρρήσεις του για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είναι η κυβέρνηση. Διαβάστε τι προσφέρει.

Οι περισσότερες προϋποθέσεις που αξιώνει ο Άρης Βασιλόπουλος για να υπογράψει για την «Αγια-Σοφιά» αφορούν όχι σε κινήσεις που πρέπει να κάνει η πλευρά της ΑΕΚ, αλλά η ίδια η πολιτεία. Σύμφωνα με τη Live Sport, η κυβέρνηση είναι σε επαφές με τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας και δείχνει διατεθειμένη να ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματά του.

Τι προβλέπει αυτή η προσφορά;

1) Χρηματοδότηση για μεταφορά και μετεγκατάσταση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων αλλά και του πάρκινγκ οχημάτων του δήμου από τον παράνομο χώρο που στεγάζονται εδώ και χρόνια εντός του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

2) Παραχώρηση έκτασης στο πέταλο Νησίδας (χώρος πίσω από το Κοιμητήριο στις όχθες του Κηφισού ποταμού), ο οποίος θα αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου, πάρκου κι αθλητικών εγκαταστάσεων.

3) Δημιουργία χώρων στάθμευσης στην πόλη.

Αν η πλευρά του Δήμου δεχτεί, τότε οι εξελίξεις θα τρέξουν. Αν όχι, θα προωθηθεί η λύση της κατάθεσης τροπολογίας, που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμψει τις υπηρεσίες του Δήμου για να υπογράψει προκειμένου να ξεπεραστεί το τελευταίο εμπόδιο για την «Αγια-Σοφιά».