«Θα φτάσουμε μέχρι τη Βουλή για την Αγιά Σοφιά»!

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών «Ρίζες» μίλησε για την στήριξη των προσφυγικών συλλόγων στο σχέδιο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.

Tην πλήρη στήριξη των προσφυγικών σωματείων στο σχέδιο της «Αγιά Σοδιάς» εξέφρασε πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών «Ρίζες». Μιλώντας στο pontos-news.gr ο Νίκος Καραμπουρνιώτης τόνισε ότι: «Θα φτάσουμε μέχρι τη Βουλή. Αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο μια ΠΑΕ. Σήμερα είναι η ΑΕΚ, αύριο μπορεί να είναι μια άλλη ομάδα με ρίζες προσφυγικές που θα έχει πρόβλημα. Τα σωματεία μπορούν να κρατήσουν ζωντανή τη μικρασιατική μνήμη. Στο νέο γήπεδο θα υπάρχουν θύρες με ονόματα μικρασιατικών πόλεων, ενώ θα γίνει και το μουσείο, ένα σημαντικό έργο για την ιστορία και τον πολιτισμό».

Παράλληλα, μίλησε για την δέσμευση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας για συνάντηση: «Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε για ποιον λόγο δεν προχωράει η υπόθεση. Είναι δεκάδες οι σύλλογοι που επικοινωνούν μαζί μας καθημερινά. Εμείς θα συνεχίσουμε δυναμικά. Αφού πρώτα ακούσουμε τον δήμαρχο, αν δεν λυθεί το ζήτημα, είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στη Βουλή. Θα ζητήσουμε να δούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού και τους βουλευτές που έχουν προσφυγικές ρίζες. Κι ακόμη πιο ψηλά θα φτάσουμε εάν χρειαστεί».

«Θα αντιδρούσαμε για κάθε ομάδα της προσφυγιάς»

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου της Ένωσης Μαγνησίας Μικράς Ασίας Αρχοντίας Παπαδοπούλου στο pontos-news.gr: «Εμείς, σαν σωματείο που εκπροσωπεί τις αλησμόνητες πατρίδες και την προσφυγιά, είμαστε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου. Άλλωστε, δεν θα είναι απλά ένα γήπεδο, αλλά ένα κέντρο αθλητισμού, μνήμης και πολιτισμού. Στις εγκαταστάσεις του θα φιλοξενεί και το Μουσείο Ιστορίας Προσφυγικού Ελληνισμού, έναν χώρο με ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό. Και θέλω να τονίσω ότι θα αντιδρούσαμε όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά για κάθε ομάδα που αντιπροσωπεύει την προσφυγιά».