«Βόμβες» κατά Ανιέλι από την ιταλική ομοσπονδία

Με καυστικό τρόπο απάντησε ο εισαγγελέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας σε όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, μετά την παραπομπή του στο πειθαρχικό όργανο, για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Μύδρους κατά του ισχυρού άνδρας της «Γηραιάς Κυρίας» εξαπολύει σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας της FIGC, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα στην Ιταλία, καθώς επίσης και για απάτη με εισιτήρια.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Την περίοδο από τη σεζόν 2011-2012 μέχρι τουλάχιστον όλο το 2015-2016, ο Ανιέλι, με την εκπεφρασμένη πρόθεση να διατηρήσει τη δημόσια τάξη σε τομείς του σταδίου που καταλαμβάνονται από ultras και να αποφύγει πρόστιμα και κυρώσεις, δεν απέτρεψε διευθυντές της Γιουβέντους, παίκτες και σχετιζομένους να έχουν διαρκείς και επί μακρώ σχέσεις με τις αυτοαποκαλούμενες ομάδες ultra, που περιλαμβάνουν μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, επιτρέποντας την πώληση εισιτηρίων και εισιτηρίων διαρκείας σε τιμές ανώτερες από το αναγραφόμενο ποσό».

«Αυτά τα εισιτήρια μοιράστηκαν χωρίς την προσκόμιση ταυτοτήτων και ως εκ τούτου παραβιάστηκαν οι κανονισμοί δημόσιας ασφάλειας, ευνοώντας εις γνώσιν τους το φαινόμενο της μίσθωσης εισιτηρίων. Προσωπικά ο ίδιος συμμετείχε σε ορισμένες συναντήσεις με μέλη οργανωμένου εγκλήματος και ultras, επιτρέποντάς τους κατά τη διάρκεια του Γιουβέντους – Τορίνο τον Φεβρουάριο του 2014 να φέρουν απαγορευμένα βεγγαλικά και πανό, όλα με στόχο να κατευνάσουν και να κερδίσουν την εύνοια των ultras»